Een ding wat ons nou al agtergekom het met die Knuppeldik resepte is dat hulle skrywers was lief om Aromat in die spulletjie te gooi. Ek kan my net indink dat dit my tipe mense is, wat die boek geskryf het en aangesien die boek se eerste druk in 1985 was, neem ek aan hulle is nog van die ou tradisionele soort wat goed kan weglê in kos in. Nie soos deesdae waar ons almal permanent op dieet is nie. Deesdae word elke lekker ding mos eers in die Huisgenoot gekaap (langs een of ander Leeu man trou Slang vrou tipe bisarre storie, of Joost sê dit was nie hy nie) en een of ander kanker vormende kwaliteit gegee wat mense dan die produk laat los soos ’n stuk snot wat jy van jou vinger wil afkry. Nie dat ek in my neus krap nie...ek sê maar net.
In my Sielkunde studies kom dit immers meer en meer voor hoe mense nodig het om te voel dat hulle iewers in die samelewing hoort. Ons almal het ’n behoefte om iewers by ’n sub kultuur in te pas, so ek dink dat ek sal baie goed inpas by die Aromat brigade van 1985. Ja, ek weet dis ongesond en het alle chemikalie in wat seker al jou hare sal laat mince, maar ek is mal oor Aromat en sou dit wragtig op roomys ook eet as ek kon. So basta met die kyke en neus optrekkery oor daai geel soutjies. Nuwe studies sê in elk geval nou dat eiers veroorsaak blykbaar nie cholesterol nie, so as julle net ’n paar jaar kan vasbyt sal Aromat weer gesond gebrandmerk word vorentoe...ek eet dit solank voort in geloof.
Ek en De Wyk is aan’t gesond eet en leef. Vergeet nou eers van die Aromat en verbeel jou dit was ’n droom waar jy dit in gelees het. Ons het besluit dat ons wil Koolhidrate uit ons dieet uitsny aangesien ons so las het van die kilojoules hier in Palm Court 5. Ek weet nie hoe dit gebeur nie maar ek weet net dit is die klein bliksempies wat in die nag kom en ons klere kom kleiner maak, so ek en Andries Pretorius die 27e het oorlog verklaar teen die kilojoules. Ons beveg nou die kilojoules wat klaarblyklik in koolhidrate is, met slaaie, vetvrye suiwel, tuna, baie proteïene en ek vind die beste teenvoeter is natuurlik steeds so paar bottels Cabernet of Merlot voor, tydens en na ete. Geen mens kan daai depressie van maer word kos oorleef as jy nie ondersteuning van die wyn bottel ook het nie. En dit sê ek nou nie asof ek ‘n drank of eet probleem het nie. Ek sê maar net. Vestaan djy!
Dis toe dat ons besluit om eers die gesond etery halt te roep na 4 ure se aanhou en kies toe die Spaghetti Bolognaise op pg 105 in Knuppeldik aan Koningskos. Soos my ma ook sal sê dat te veel van ’n goeie ding is ook nie goed nie. Ons voel toe dat ons liggame is absoluut verwese en uitgehonger vir bietjie koolhidrate en kies dus toe die pasta besigheid, maar glo my ons moes toe net double check dat ons nie in ’n depressie verval nie en maak toe seker dat ons so paar flessies wyn ook byderhand het. Vir die medisinale redes natuurlik.
Daar was nie enige verrassings met die kokery nie behalwe dat ek en De Wyk staan en huil het van die uie skil soos twee bergies wat se papsak gekonfiskeer is. Nie dat dit ons al ooit oorgekom het nie...ons weet waar om die papsak weg te steek.
Die resep is maklik, baie vullend en kan gou geëet word. Ons albei stel wel voor dat jy dit bietjie op tert met masala of souse of sterker speserye. Dis baie gepas vir iemand met ’n bloeiende maagseer wat nie iets sterks kan eet nie, maar ’n bolognaise is mos maar ’n wenner as dit ’n souserige spulletjie is. So gebruik jou eie oordeel en natuurlik geld die reël altyd...to each his own! Volg jou hart...of in die geval...jou maag.
SPAGHETTI BOLOGNAISE
BESTANDELE
50 mℓ kookolie (4 e)
2 groot uie, in skywe gesny
2 knoffelhuisies, gekneus
750g gemaalde beesvleis
4 middelslag tamaties, geskil en gekap (al sê die resep dit moet geskil wees...het ons dit nie gedoen nie en voel dis net onnodig om dit te skil)
1 blikkie tamatie pasta (115 g)
10 mℓ suiker (2 t )
7 mℓ sout (1 ½ t )
1 mℓ rissie sous of ’n knypie rooipeper
1 pak spaghetti (500g)
150 g gerasperde kaas (375 mℓ) (1 ½ t)
25 mℓ fyn gekapte pietersielie (2e)
5 mℓ Aromat (1t)
METODE:
Verhit kookolie in ’n swaarboom kastrol en braai uie en knoffel daarin totdat die uie sag is. Voeg maalvleis by, roer met ’n vurk los en braai totdat dit nie meer pienk is nie. Voeg tamaties, tamatiepasta, suiker, sout en rissiesous by, sit die deksel op en stowe ’n halfuur oor lae hitte. Kook intussen die spaghetti in soutwater tot sag volgens die aanwysings op die pak, dreineer en hou warm. Roer helfte van die kaas by die maalvleismengsel net voor opdiening. Meng met die spaghetti, skep in ’n warm opdienskottel en strooi die res van die kaas en die pietersielie bo-oor. Sit warm voor.
No comments:
Post a Comment